Wie zijn wij?
Wie zijn wij?
Het bestuur en kartrekkersgroep van Herenboeren Rorik bestaat uit 4 mensen. Hieronder stellen zij zich kort voor.
Wolter van der Vlist
Voorzitter
Al jaren zet ik me in om mijn leven en werk duurzamer in te richten. En voedsel heeft een hele grote impact op onze ecologische voetafdruk. Voedselkilometers, teeltwijzen, allemaal zaken waar we als consument nauwelijks grip op hebben. Totdat ik Herenboeren tegenkwam. Herenboeren biedt de mogelijkheid om een groot deel van je voedsel van heel dichtbij te halen. Een reuze stap vooruit! En hoe mooi is dat om het samen te doen. Met 200 huishoudens uit de directe omgeving. Daar gaat zo een krachtig signaal vanuit! Daar wil ik aan bijdragen.
Als voorzitter hoop ik de boel te kunnen inspireren. Door me uit te spreken. Mensen enthousiast te krijgen én door vol enthousiasme mee te doen. Zo maken we samen het verschil en laten we zien dat het kan: een Herenboerderij in de Kennemerland.
Nathalie Vermond
Secretaris
De klimaatcrisis, de energiecrisis, de stikstofcrisis … grote en zware onderwerpen die het nieuws beheersen. En niet voor niets! Niet bepaald onderwerpen om vrolijk van te worden. Ik richt mij dan ook graag op iets positiefs. Wat kan ik in deze tijd zelf doen? Waar heb ik invloed op? Na ruim 26 jaar in de financiële sector te hebben gewerkt, heb ik besloten om wat anders te gaan doen. Ik wil mij meer inzetten voor de natuur. De natuur die ons zoveel brengt en uiteindelijk ook zo belangrijk is om te kunnen leven, niet alleen nu, maar ook voor toekomstige generaties! Zo ben ik gestart met de opleiding Ecologie en werk ik bij een ecologisch adviesbureau.
Bob van der Ploeg
Penningmeester
Door mijn betrokkenheid bij de Kraaybeekerhof in Driebergen, waar al 40 jaar cursussen worden gegeven over biologisch-dynamische land- en tuinbouw, was ik bekend met het concept van Herenboeren Nederland.
Toen de vraag van Wolter en Wietske kwam om een Herenboerderij in onze regio op te richten heb ik daar meteen ja op gezegd.
Wat is er mooier om een plek te ontwikkelen waar mensen samenwerken, daarmee zorgen voor gezond voedsel en de aarde weer duurzaam te maken. Ik ben geboren en getogen in Beverwijk.
Denise de Neef
Kartrekker
In mijn jeugd ben ik opgegroeid met een grote moestuin en het aardappellandje van mijn ouders. Elke dag aten we verse groenten en fruit van het seizoen. De kelder thuis stond vol met glazen weckpotten met ingemaakte groenten, de bieten en wortelen lagen onder het zand en er was keus uit diverse soorten jam. Bij de eerste kennismaking in de krant en de informatieavond die daarop volgde moest ik direct denken aan deze fijne herinneringen en raakte enthousiast.
Hoe fantastisch zou het zijn een Herenboerderij waar je gezamenlijk biologisch voedsel verbouwt en werkt aan herstel van de biodiversiteit. Ik besefte direct ‘er is werk aan de winkel’ en stelde de voorzitter de vraag: ‘hoe kan ik helpen?’. Het resultaat is dat ik aan de slag ga als kartrekker. Wat precies mijn taken worden zijn we nog aan het ontdekken, maar er is genoeg te doen en te leren.