Nieuwsbrief #9: Dromen komen uit! Het gaat beginnen

Nieuwsbrief 28 4 leden

Trotse nieuwe leden van de coöperatie met de ‘hier woont een Herenboer’-raamposter

Beste liefhebbers van natuurinclusieve landbouw, 

Het gaat gebeuren! We kunnen het haast niet geloven. Maar toch is het zo. Onze droom van een eigen coöperatieve boerderij gaat uitkomen! Herenboeren Rorik gaat binnenkort echt van start. Wat er de komende tijd staat te gebeuren lees je allemaal in deze nieuwsbrief.

Ben je nog geen lid maar wel geïnteresseerd? Kom dan op woensdag 1 mei om 19:30 uur naar landgoed Rorik voor een infoavond in de Barn. Aanmelden via de link

Ben je nog geen lid van onze coöperatie en wil je dit prachtige avontuur voor geen goud missen? Schrijf je direct in via deze link. Zo eet jij deze zomer al groenten van je eigen boerderij.

Veel leesplezier! 

Laatste kans: meld je aan voor een infobijeenkomst

Dit jaar organiseerden we twee infobijeenkomsten per maand. En dat is ons heel goed bevallen. We deelden met veel plezier onze dromen met de aanwezigen en ontmoetten zo veel leuke en enthousiaste mensen. In mei zijn de – voorlopig – laatste kansen om een infobijeenkomst bij te wonen. Mis die niet!

De bijeenkomsten in mei zijn op woensdag 1 mei en donderdag 16 mei om 19:30 uur op landgoed Rorik in de Barn. Aanmelden via deze link.

Kom langs, hoor alles over onze aanpak, de planning, de kosten en stel al je vragen aan het kartrekkersteam. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten. 

 

Nieuwsbrief 28 4 info

Een volle Barn op 20 april met geïnteresseerden. Meer dan 10 huishoudens schreven zich direct in!

Zit jij al in de ‘Boerenhulp’ Whatsapp-groep?

Het is bijna zover! De eerste planten en zaden voor onze herenboerderij worden komende week geleverd. Biologische zaden van Vreeken’s Zaden uit Dordrecht en plantgoed van biologische plantkwekerij Jongerius uit Houten. In de week van 6 mei gaan we – als het weer het toelaat – aan de slag op het land. De eerste tijd zal Kasper Hoex van De Groente Amsterdammer ons begeleiden, totdat onze eigen boer start (in juni). Fijn dat dit zo kan!

Help je mee bij deze eerste plantweek in de historie van Herenboeren Rorik? Zorg dat je in de ‘Boerenhulp’- appgroep terecht komt. Nog geen link ontvangen? Stuur ons een e-mail met je telefoonnummer en we voegen je toe.

Nieuwsbrief 28 4 plantgoed

Het plantgoed voor Herenboeren Rorik komt komende week binnen. 

We gaan kennismaken!

Een van de uitgangspunten van een herenboerderij is samen. Samen voedsel produceren, samen een netwerk vormen, waarin we kennis over en ervaring met duurzaam voedsel produceren kunnen uitwisselen.

De eerste aanzet naar samen is de kennismakingsdag voor de leden op zaterdag 25 mei. Op deze dag maak je kennis met de andere leden en met onze agrarisch-bedrijfsleider (boer) Harold. We organiseren een aantal workshops over basisvaardigheden zoals bodem bewerken, het bodemleven in een gezonde bodem en inventariseren we de ideeën die er leven voor onze boerderij. Tijdens deze bijeenkomst ontvangen de leden hun ledencertificaat en kun je je aanmelden voor de werkgroepen en ploegen van de herenboerderij. De leden hebben de keuze om in de ochtend of in de middag langs te komen. De bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur.

De leden ontvangen vandaag een mail met de aanmeldlink voor de kennismakingsdag. Het kartrekkersteam kijkt ernaar uit om jullie allemaal te ontmoeten op 25 mei.

Nieuwsbrief 28 4 kennismaking

We gaan kennismaken op landgoed Rorik. Kom langs en ontvang je ledencertificaat.

Samen groeien – samen bouwen

We werken als team hard aan de totstandkoming van onze eigen coöperatieve herenboerderij op landgoed Rorik. En daar kunnen we jouw hulp ook goed bij gebruiken. Wat kun je allemaal doen de komende tijd?

  • Flyer een straatje bij jou in de buurt. Neem contact op als je wil flyeren en we zorgen dat er een pakket flyers jouw kant op komt. Samen verspreidden we de afgelopen weken 3.000 flyers. 
  • Like en deel onze berichten op de socials (Instagram en Facebook). Makkelijk, en heel waardevol. Zo verspreidden we ons verhaal onder steeds meer mensen.
  • Denk en doe mee. Wil je niet wachten tot eind mei maar heb je nu al duidelijke ideeën over een rol die je wilt vervullen op onze boerderij? Laat het weten. Neem contact op met Wolter (06-46846273).
Nieuwsbrief 28 4 zaaien

De Groente Amsterdammer begon afgelopen week al met het zaaien van de tuinbonen. In de week van 6 mei gaan we met Herenboeren Rorik ook aan de slag! Meedoen? Meld je aan.

Goed toeven bij café Picknick in de nieuwe Barn

Misschien had je het al gezien, maar sinds anderhalve week is Café Picknick geopend in de linker Barn. Een nieuw iconisch onderkomen voor de bistro van farm-to-table chef Kees Elfring. Je eet er van de gegoede plattelandskeuken, zoals ze zelf op de website stellen. En natuurlijk kun je er ook terecht voor een heerlijke kop koffie of een glaasje van het een of ander. Van woendag tot en met zondag geopend vanaf 12:00 uur. Reserveren voor lunch en diner doe je via de website, daar vind je ook het menu. Wij vinden het een aanwinst voor landgoed Rorik!

Nieuwsbrief 28 4 Picknick

In de pas opgeleverde Barn zit café Picknick. Heerlijk voor een kop koffie en voor lunch en diner. En om lekker even beschut te zitten als je uitgewaaid bent. 

Deel de nieuwbrief en volg ons!

Help je mee om onze droom te realiseren? Laat iedereen weten van het bestaan van Herenboeren Rorik. Deze nieuwsbrief ging naar bijna 400 abonnees, maar die kan naar veel meer mensen in de regio. Stuur de nieuwsbrief dus vooral door naar je buren, vrienden en familie. Zorg dat ze zich aanmelden voor de infobijeenkomsten in mei. En volg ons! Op FacebookInstagram en LinkedIn zijn we te vinden. Like onze pagina’s en deel de berichten. Dat helpt!

Heb je vragen of kun je niet wachten om mee te helpen als je dit leest? Stuur dan een mailtje naar rorik@herenboeren.nl.

Het team van Herenboeren Rorik

Wolter (06-46846273), Nathalie, Bob en Denise 

Deel dit bericht: