Nieuwsbrief #4: Ledenwerving komt op stoom

Beste liefhebbers van eten van eigen boerderij, 

En zo denderen we alweer de tweede maand van het jaar in. Steeds meer mensen weten van ons initiatief en dat merken we! De mailbox stroomt vol met berichten, mensen melden zich aan voor de nieuwsbrief en onze infobijeenkomsten zijn drukbezocht. Ook ontvangen we steeds meer intentieverklaringen. Op naar de 200 deelnemers! 

Ook voor de komende tijd hebben we natuurlijk plannen. Zo organiseren we op zondag 25 februari om 13:00 uur de volgende fysieke bijeenkomst voor geïnteresseerden op landgoed Rorik. Op woensdag 6 maart om 20:00 uur organiseren we onze eerste digitale bijeenkomst. Aanmelden doe je hier

Wil je ook lid worden? Direct inschrijven doe je via deze link. Download de intentieverklaring en stuur ‘m op. Dan ben je zeker van een plek zodra we van start kunnen met onze Herenboerderij. Wees dus op tijd!  

Veel leesplezier! 

Herenboeren Rorik 4

Foto: enthousiaste Herenboeren met de ‘Hier woont een herenboer’-raamposter

We groeien als kool! Op naar een volle Herenboerderij.

We ontvingen na het openen van de inschrijving meteen al intentieverklaringen van mensen die niet konden wachten om te beginnen. En met elke bijeenkomst groeit onze coöperatie. Inmiddels staat de teller al op meer dan 100 deelnemers (50 huishoudens). Allemaal kregen ze een mooie ‘Hier woont een Herenboer’-raamposter. Ook hielpen al veel leden mee met het flyeren. Afgelopen weken verspreidden we zo meer dan 3.000 (!) flyers met elkaar. Een nieuwe partij werd deze week geleverd en gaat binnenkort naar leden die willen helpen.

We zagen het bezoek aan onze website toenemen, het aantal abonnees van onze nieuwsbrief groeide door naar meer dan 240, we kregen meer en meer volgers op FacebookInstagram en LinkedIn én we ontvingen meer dan 160 mensen op onze eerste drie informatiebijeenkomsten. Yes!

Als mooie verrassing schreef verslaggever Friso Bos van het Noord-Hollands Dagblad afgelopen week een prachtig verslag (digitaal alleen voor Premium leden) van de laatste infobijeenkomst.

WhatsApp Image 2024-02-13 at 16.57.51

Foto: In het Noord-Hollands Dagblad verscheen 12 februari een paginagroot artikel

Volgende informatiemiddag 25 februari om 13:00 uur

We hielden al drie informatiemiddagen in januari en februari en die bevielen uitstekend. Daarom organiseren we een volgende bijeenkomst op 25 februari om 13:00 uur in de kas van Zacht Staal op landgoed Rorik. Aanmelden doe je via deze link. Kom langs, hoor alles over onze aanpak, de planning, de kosten en stel al je vragen aan het kartrekkersteam. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten. 

Digitale bijeenkomst
We kregen ook de vraag van geïnteresseerden om het op een andere dag dan zondagmiddag te organiseren. Daar geven we graag gehoor aan: op woensdagavond 6 maart om 20:00 uur organiseren we een eerste digitale bijeenkomst.

Infomiddag 14 januari

Foto: meer dan 160 mensen bezochten de eerste informatiemiddagen in januari en februari

Versterking gezocht voor het kartrekkersteam

De afgelopen maanden hebben de vier kartrekkers van Herenboeren Rorik zich uit de naad gewerkt om onze Herenboerderij voor elkaar te krijgen. Dat redden we met de groei van de organisatie natuurlijk niet meer met zijn vieren.

We zoeken uitbreiding van ons team en wel deelnemers met de volgende interesses:

  • vormgeving en communicatie. Kun jij posters ontwerpen? Heb je ideeën over nieuwsbrieven, social media, website, flyers en campagnevoeren? Denk je graag mee over de uitstraling van onze boerderij? Laat het ons weten.
  • financieel. Heb jij verstand van financiële verslaglegging? Word je blij van het maken van een begroting of financieel jaarplan? Of heb je verstand van inkoop? Kom ons team versterken.
  • administratief. Ben jij een pietje precies? Wil je helpen bij het voeren van een zorgvuldige administratie? Ben jij de notulist die verslagen schrijft als een jongensboek? Ben jij een proactieve aanjager die zorgt dat onze actielijst altijd up-to-date is? We zoeken jou!
  • algemeen kartrekker. Wil je graag meedenken in de opbouw van onze organisatie? Ben je breed geïnteresseerd? Denk je in mogelijkheden en kansen? Houd je van samenwerken? Word kartrekker in ons kartrekkersteam.

Ben je al lid en heb jij iedere week 4 uur de tijd om je in te zetten voor onze gezamenlijke droom? We overleggen eens per week 1,5 uur (eens in de twee weken digitaal) in de avond. Mail naar rorik@herenboeren.nl of bel even met Wolter als je meer wil weten (06-468462673). 

2022_Goedentijd_MarkvStokkom_7

Foto: Herenboeren Goedentijd, Mark van Stokkom

De opbouw van onze boerderij

De afgelopen maand heeft ons kartrekkersteam er flink de schouders onder gezet. Er moet namelijk nog flink wat water door de Rijn voordat we in de zomer onze eerste groente van eigen grond op ons bord zien liggen.

Pachtovereenkomst
Belangrijkste op dit moment is het vastleggen van het gebruik van de grond in een pachtovereenkomst. Hiervoor is een rentmeester (een specialist in grondzaken) vanuit Herenboeren Nederland aangesloten die ons helpt om te komen tot een overeenkomst met landgoed Rorik. We gaan daarbij uit van een zo lang mogelijke termijn. We hopen dit proces in maart af te ronden.

We zoeken een boer voor Rorik
Herenboeren Nederland heeft een vacature opgesteld en opengesteld voor een Agrarisch Bedrijfsleider voor Herenboeren Rorik. Ken je iemand met de benodigde ervaring die past bij de uitgangspunten van Herenboeren? Laat het ons weten.

Ontwerp en inrichting van de boerderij
Hoe onze boerderij er straks uit komt te zien is onderwerp van gesprek in de werkgroep ontwerp & inrichting (O&I). Daarin worden we begeleid door Anne Bruin en Bart Willems van Herenboeren Nederland. We bespreken het teeltplan, de gefaseerde aanpak, het gebruik van de ruimtes op het landgoed, machines, boomgaard et cetera. Elke twee weken komt deze werkgroep bij elkaar. 

Kartrekkersoverleg
Spraken de kartrekkers elkaar de afgelopen jaren eens per maand, inmiddels is de frequentie flink opgevoerd. Iedere week nemen we de stand van zaken door en bespreken we de actielijst. De ene week digitaal, de andere week bij een kartrekker thuis.

2022_Goedentijd_MarkvStokkom_34

Foto: Mark van Stokkom

Doe mee met de campagne en meld je aan!

We zijn aan de slag om zoveel mogelijk mensen te vertellen over onze prachtige droom: een eigen buurtboerderij in de Wijkermeerpolder op landgoed Rorik. De afgelopen maand gingen de kartrekkers langs de deuren met onze flyers. Ook hielpen al flink wat nieuwe leden mee. Daarmee laten we steeds meer mensen weten van onze plannen en groeit onze beweging. Ook meedoen met de opbouw? Laat het ons weten.

Stuur de nieuwsbrief door

Help je mee om onze droom te realiseren? Laat iedereen weten van het bestaan van Herenboeren Rorik. Deze nieuwsbrief ging naar meer dan 240 abonnees, maar die kan naar veel meer mensen in de regio. Stuur de nieuwsbrief dus vooral door naar je buren, vrienden en familie. En volg ons! Op FacebookInstagram en LinkedIn zijn we te vinden. Like onze pagina’s en deel de berichten. Heb je vragen of kun je niet wachten om mee te helpen als je dit leest? Stuur dan een mailtje naar rorik@herenboeren.nl.

Het team van Herenboeren Rorik

Wolter (06-46846273), Nathalie, Bob en Denise 

Deel dit bericht: